Programma

Voorafgaand aan het programma in St. Louis vindt van 17 – 19 november 2019 de PLMA beurs plaats in Chicago. Hier kunt u optioneel aan deelnemen zodat u beide programma's kunt meepikken. Voor meer informatie omtrent dit programmaonderdeel kunt u contact met ons opnemen.

Om deelnemers aan de PLMA voldoende tijd te geven om vanuit Chicago naar St. Louis te reizen starten we met een gemeenschappelijk lunch om 12.00u op woensdag 20 november. Vervolgens starten we als groep aan het onderstaande programma waarbij u inzage krijgt in de kansen die de Amerikaanse agrifoodmarkt voor uw bedrijf biedt en hoe succesvol de markt kunt betreden. Een vol programma met o.a. bezoeken aan lokale agrifood/agritech bedrijven en kennisinstellingen gecombineerd met interactieve sessies met experts. Daarnaast is er de mogelijkheid om individuele gesprekken op te zetten op basis van uw behoefte, het generieke programma ziet er als volgt uit:

Woensdag 20 november
Middag programma

Avond programma

  • Diner inclusief vertegenwoordigers van het agrifood netwerk in St. Louis met zowel vertegenwoordigers uit het lokale bedrijfsleven als universiteiten. Voorafgaand is er ruimte tot netwerken.

Donderdag 21 november
Ochtend programma

  • Bezoek aan Bayer Crop Science incl. tour en discussie met Bayer open innovatie team.
  • Case studie: best practices van een Nederlands bedrijf wat reeds zaken doet in de VS.
  • Bezoek aan Headquarters RaboAgrifinance inclusief presentatie trends & ontwikkelingen agrifood sector en toelichting hoe Nederlandse bedrijven in de VS opereren.

Middag programma

Avond programma

Informeel diner met cultureel component bij Innovation hub Cortex inclusief lokaal netwerk.

Vrijdag 22 november
Ochtend programma

  • Bezoek aan de Universiteit van Missouri toelichting US Food Regulation door Missouri Department  Food & Drug Administration.
  • Interactieve sessie: het vinden van de juiste partners, opzetten van distributie en binnenkomen bij Amerikaanse klanten.
  • Gezamenlijke wrap up en delen van inzichten.
  • Vertrek luchthaven.

Het programma is opgezet door het World Trade Center St. Louis en Missouri Partnership, deze organisaties werken nauw samen met de BOM en het Consulaat Chicago en kunnen Nederlandse bedrijven helpen aan de juiste ingangen in de VS. Het netwerk van het World Trade Center en Missouri Partnership zal actief worden betrokken op alle onderdelen van het programma zodat u als deelnemer toegang krijg tot dit netwerk.

Tenslotte: de eerste week van november organiseert de BOM een voorbereidende bijeenkomst in Tilburg. Dit doen we zodat u zich als deelnemer goed kunt voorbereiden op de reis en kunt kennismaken met de overige deelnemers. Een positief effect van dit soort ondernemersreizen is immers om onderling best practices te delen en om nieuwe partijen te leren kennen.