Zakendoen in de VS!

Op woensdag 20 april organiseren we weer een International Business Breakfast over de VS*. Ben je als Brabants bedrijf actief in de Verenigde Staten of wil je dat graag worden? Dan is deze ontbijtsessie voor jou. Veel Nederlandse bedrijven vinden zakendoen in de VS spannend maar met een goede voorbereiding met ervaren professionals kom je een heel eind!

Deze ochtend vertellen twee professionals uit New York hoe je als Nederlander op een succesvolle én Amerikaanse manier personeel werft en waar je als Nederlander in communicatie met Amerikanen goed op moet letten.

In Amerika kunnen ze van een klein puntje een grote rechtszaak maken. Hoe kun je je als bedrijf hiertegen verzekeren? Moet dat vanuit Nederland of vanuit de VS? Of allebei?

Sprekers en onderwerpen deze ochtend zijn:

Florence van den Bergh, Director, VDB Executive Search (New York)
Hoe bouw je een team in de VS? Waar moet je op letten als je werknemers in Amerika aanneemt? Hoe doe je dat vanuit Nederland? Arbeidscontracten zoals we die in Nederland kennen worden in de VS niet gebruikt. In Amerika bieden bedrijven een medewerker een “job offer letter” aan. Hoe ziet zo’n “job offer letter” er eigenlijk uit? Waar moet je op letten? En wat bied je als arbeidsvoorwaarden aan m.b.t. salaris, bonus, healthcare & pensioen?

Annette van der Feltz, Director, Dutch American Connection (New York)
Hoe presenteer je je als Nederlands bedrijf richting Amerikanen? Nederlanders en Amerikanen mogen elkaar graag. Efficiëntie en transparantie staan bij beide landen hoog in het vaandel als het gaat om zakendoen. Toch moet je als Nederlands bedrijf opletten op een aantal punten in de communicatie om een duurzame business relatie op te bouwen én te behouden. Welke onderwerpen kun je wel bespreken en welke niet?

Robert Havekotte, Partner, Van Luin Kantoren (Nederland) & Founder InternationaalVerzekeren.nl
Internationaal verzekeren is complex. Amerikaanse partners (en afnemers) bieden vaak contracten met eisen over de (aansprakelijkheids-)verzekeringen aan. Kun je hier als Nederlands bedrijf aan voldoen? Moet je het zo maar accepteren en tekenen? Wat zijn de consequenties hiervan? Maakt het verschil of je een entiteit in de VS hebt of alles vanuit Nederland organiseert? Zorg dat je ook op dit gebied goed voorbereid en begeleid naar de VS gaat.

Je bent van harte welkom van 8.00 uur tot 10.30 uur, een heerlijk vers ontbijt staat voor je klaar!
De dan geldende Corona maatregelen zullen in acht worden genomen.

Locatie: De Phil, Oude Goirleseweg 167, Tilburg. Parkeren kan gratis voor de deur.

Meld je gratis aan voor dit International Business Breakfast via de button links in het menu. Sluitingsdatum voor aanmelden is woensdag 13 april. De voertaal zal Nederlands zijn. Als je nog vragen hebt kun je altijd contact opnemen met Liane Bok op 06-5260 6440 of via trade@bom.nl

Wij hopen je inschrijving snel tegemoet te kunnen zien.

Met vriendelijke groet,

Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM)

Maureen Sondag
Project Manager International Trade - USA

*Dit evenement richt zich op een specifieke doelgroep en er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. De organisatie behoudt zich het recht voor om niet relevante aanmeldingen af te wijzen. Per bedrijf kan er 1 persoon zich aanmelden voor deelname.